Buhar Odası ile Vücudunuzu Arındırın 

Posted by: bluesky
Category: Blog

Buhar odası, su kaynatma sistemine ve oturma yerlerine sahiptir. İdeal sıcaklık oluşana kadar su ısıtılır. Buhar üfleyen jeneratör, odadaki nemi yükseltir. Su buharının cilt temizliğine, solunum yollarına, dolaşım sistemine faydaları vardır. Vücut temizliği sık yıkanmayla mümkün olmayabilir. Gözeneklerin açılması ve ölü derinin ciltten uzaklaşması buharla kolaylaşır.  

Leke, akne, sivilce, deride yağlanma sorunu buharla kontrol altına alınır. Cildi yoran sebum, kir, sabun kalıntısı gözeneklerden çıkar. Parlak ve yumuşak cilt için devamlılık gerekir. Kontrolsüz bakteri artışı, haftalık seanslarla önlenebilir. Temiz ciltte dermatolojik hastalık görülmez. Fiziksel arınma, gevşemenin etkisiyle psikolojik rahatlama sunar.  

Buhar Odası Ne İşe Yarar?  

Buhar odaları çok yönlü etkiye sahiptir. Farklı vücut işlevlerini uyarır. Temel amaç gevşemektir. Kas lifleri sıcak ve nemli ortamda gevşeme eğilimi gösterir. Buhar odası ne işe yarar sorusunu cevaplayabilen etkiler şöyledir:   

  • Nem sinüs, geniz, burun tıkanıklığını açar. Soğuk algınlığı, grip, sinüzit, bronşit hastalıklarında buhar solunumu kolaylaştırır.  
  • Terlemeyle deri katmanları temizlenir. Vücuttaki fazla tuz, potasyum ve su atılır. Gözenekleri dolduran kir, vücuttan uzaklaşır. 
  •  Dengeli ve düzenli seanslarla üst solunum yolları temizlenir. Akciğer kesecikleri gevşer, yüksek düzeyde hava alır. Astımlı bireyler buhar odası kullanmadan önce doktora danışmalıdır. Astım vakaları olumlu veya olumsuz reaksiyon verebilir.  
  • Gevşeyen kas ve eklemlerin ağrısı azalır. Kireçlenme, kramp, kronik sızlama şikayetleri kontrol altına alınabilir.  
  • Buhar gergin kasları gevşetir. Buhar odası spordan önce mi sonra mı sorusunun cevabı kişiseldir. Gevşeme etkisi spor sonrasına uygundur. Spordan sonra kas ağrısı yaşıyorsanız nemle rahatlayabilirsiniz. 

Buhar Odasında Ne Kadar Kalmalı?  

Buhar, solunuma olağanüstü etki eder. Doğal ortamda az bulunan nem, oda içinde % 100’e ulaşabilir. Fayda görebilmeniz, doğru zamanlama ister. Aşırıya kaçmak hayati risk doğurabilir. Buharın kan dolaşımına etkisi değişkendir. Nabız artar veya düşer. Olumsuz etki eşiğine varmamanız şarttır. Buhar odası 10 – 15 dakikada yararlı etki düzeyine ulaşır.   

Tek haftada birçok kullanım yapacaksanız, seanslar en az ikişer gün arayla gerçekleşmelidir. Aksi durumda akciğerler yoğun neme alışır. Açık havanın kuru gelmesiyle solunum problemleri gelişebilir. 

Buhar Odası Zararlı mı? 

Buhar odası zararlı mı sorusu iki yanıta sahiptir. Neme hassas bireyler için buhar zararlıdır. Sağlıklı bireyler ise buharla sağlığını koruyabilir. Odaların zararlı olup olmaması, kullanıcıyla ilişkilidir. Buhar, sağlığı kötü etkilemez. Kullanıcıya uygun olmayan şartlar tehlike yaratır. Buhar odası kullanmaması gerekebilecek kişiler şöyledir:  

  • Hamileler: Kan dolaşımındaki değişimler bebeğe zarar verebilir.  
  • Açık veya sargılı yarası olanlar: Nemli hava, yaralardaki bakteri düzeyini artırır.  
  • İleri kalp yetmezliği olanlar: Nemin yükselmesiyle kalp ritmi bozulabilir.  
  • Panik atak hastaları: Yoğun sıcaklık ve terleme panik atak hastalarını tedirgin edebilir.  
  • Epilepsi hastaları: Normalüstü sıcaklık ve buhar, ani fiziksel değişim yaratabilir. Epilepsi krizinin yaşanması kolaylaşır.  
  • Yoğun tempoyla spor yapanlar: Dolaşım ve solunum sisteminin zorlandığı antrenmanlar sonrasında nem risk oluşturabilir.  

Buhar Odası mı, Sauna mı?  

Buhar ve sauna odaları değişik özelliklere sahiptir. Seçim yaparken cilt yapısını dikkate almak şarttır. Yoğun nem, hassas ciltlerin pH dengesini bozabilir. Kuru sıcak, kalp atışını hızlandırabilir. Buhar seansları solunum yolunu, sauna seansları kas sistemini hedef alır. Kullanıcı beklentileri belirleyicidir.   

Buhar Odasına Kaç Günde Bir Girilir?  

Buhar odası ölçülü kullanım gerektirir. Sıcaklık 45 – 60 °C aralığında tutulursa ve 10 – 15 dakika kullanım yapılırsa sorun yaşanmaz. Çabuk kızaran, kuruyan, lekelenen, sivilcelenen bir cildiniz varsa iki haftada bir kez buharlanmak idealdir. Sağlıklı kimseler haftafa bir veya iki kez buharlanabilir.  

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.